Startsida

Kontakt

Ljudteknik

Musikunderhållning

Elektronikkonsulttjänst

Gitarr och stränginstrument-reparationer

Pianoflyttutrustning och pianostämning

Gitarr- och stränginstrumentreparationer

All verksamhet ligger nere tills vidare på grund av omprioriteringar i fritiden.

 

Photobucket 

Limning av botten på en Levin 22 Bolero. Du kan se hela renoveringen här.

Jag utför service och reparationer på akustiska gitarrer, elgitarrer, elbasar, mandoliner, banjos, violiner, celli m m

Jag tar mig inte på lackering mer än möjligen bättringsarbete i samband med spricklagning. För övrigt bör man behålla originallack så långt det är möjligt.

Några av mina reparationer:

Gitarrer:

Fioler och övriga:

 

Youtubeklipp av den hittills äldsta gitarr jag renoverat:

 

Youtubeklipp från verkstaden i slutskedet av renoveringen av en privatbyggd parlorgitarr från 1935:

 

Youtubeklipp där jag jämför ljudet hos Edelton, Levin Orchestra och Levin de Luxe:

 

De flesta billiga gitarrer som säljs går att med en del justeringar få betydligt mer spelbara än då de lämnar affären. Det är arbetstiden som kostar i fabriken. Därför är de flesta billigare gitarrer bara grovt justerade. En akustisk gitarr för knappt 1000kr kan kännas som en 5000-kronorsgitarrmed efter justering av bandstavar, halskrökning, sadel och stall. Det finns hopp för de flesta gitarrer. Ljudet av gitarren är däremot svårare att förändra. Det kräver ofta större ingrepp, men ibland kan man få klarare ljud med hårdare material i stallben och sadel. Valet av strängar inverkar i högsta grad också på ljud, spelbarhet och intonation. 

Priser

Det är svårt att sätta fasta priser eftersom ett och samma moment kan ta olika lång tid på olika gitarrtyper. Generellt kan man säga att jag debiterar 300kr/tim + moms för allt reparationsarbete. Material tillkommer.

Ungefärliga exempel:

 

Reservdelslager

Klicka här för att se vad som finns inne för tillfället.

Musikelektronik

Jag reparerar normalt inte elgitarrförstärkare eller liknande eftersom det finns så många som sysslar med detta, men när det gäller extremt ovanliga elektroniska musikinstrument eller annan apparatur, där det kanske saknas dokumentation, kan det hända att jag kan vara till hjälp. Jag kan även komplettera helt akustiska musikinstrument med mikrofoner för anslutning till förstärkare. Hör av dig med din förfrågan. Jag använder t ex gärna K&K-mikrofoner.

 

All verksamhet ligger nere tills vidare på grund av omprioriteringar i fritiden.

 

Denna sida senast uppdaterad: 2018-11-04

Gitarrverkstad gitarrservice fiolreparationer mandolin banjoreparationer banjo stämskruvar instrumentverkstad musikservice musikinstrumentreparation Luthier Lund Malmö Eslöv Kävlinge Landskrona Helsingborg Hörby Höör Trelleborg Levingitarr Levinspecialist Levinsamlare Levin de Luxe Levin solist Levin Royal Levin orchestra Levin dansant Levin 315 320 325 335